Crea was in … Texel

Crea is een beetje in zomerpauze, maar deze post hadden we al een tijdje klaar staan. Eind mei trok een delegatie Creanen naar het Nederlandse waddeneiland Texel. Een uitstap waar heel wat landschapsfotografie de revue zou passeren. Bovendien konden we – middels de contacten van één van onze leden – rekenen op een tweetal workshops met de lokale fotograaf Patrick De Graaf.

Zaterdag 23 mei:

Overdag trok de groep met gehuurde fietsen op verkenning in het natuurreservaat Duinen van Texel. “Pitstops” werden er gemaakt aan de strandpaviljoenen Paal 17 en 21. Ter hoogte van de Boet van Hopman werden de nieuwsgierige Galloway-runderen gretig op de plaat gezet.

Uiteraard is het licht overdag niet meteen van die aard om aan fantastische fotografie te doen. Daarom hadden we voor zonsondergang afgesproken met Patrick De Graaf ter hoogte van het Noordzeestrand aan Paal 9. Menig Creaan werd op de rit naar de locatie al wild van de ondergaande zon die voor prachtige gordijnen zorgde doorheen de wolken. Aangekomen op de locatie zat iedereen dan ook binnen de vijf minuten op het strand.

texelcrea_ex_001Helaas was de zonsondergang later op de avond niet meteen spectaculair door de aantrekkende bewolking. Toch werd er gretig met statief en grijsfilters gefotografeerd, hulde aan Patrick die een mooi assortiment aan extra sets en glaasjes mee had, zodat velen ermee aan de slag konden.

Zondag 24 mei:

De voorspellingen beloofden best goede omstandigheden voor de zonsopgang, dus stond een tiental leden om 4u in de ochtend alweer paraat. Aan het oude haventje van De Cocksdorp vonden we fijne ingrediënten voor leuke plaatjes: laagtij op de Waddenzee, een spel van zandplaten en waterstroompjes, aanlegsteigers en -palen, wat wolkjes in de lucht. We kregen nog gezelschap van Michel Arends (chef-kok van de fantastische brasserie Rebecca) en natuurfotograaf Andrew George. Best een drukke bedoening op een ontiegelijk vroeg uur, maar iedereen hield netjes rekening met elkaar bij het uitzoeken van gunstige posities. Nadien reden we nog even door richting Krassekeet om daar de molen aan de Stuifweg vast te leggen wanneer het eerste zonlicht over de Lancasterdijk scheerde.

De zondag werd verder ingevuld met bijslapen voor de vroege vogels en een tripje naar ijsboerderij Labora en een wandeling in de Slufter in de namiddag. Wegens regen en zware bewolking moesten we helaas het avondprogramma afblazen.

texelcrea_ex_002Maandag 25 mei:

Alweer enkele die-hards die om 4 uur op pad gingen voor de zonsopgang. Het weer was iets minder goed dan op zondagochtend, maar het groepje genoot toch van de natuur ter hoogte van de Schorren.

Omstreeks 11 uur werd er in Oudeschild ingescheept op de TX10 Emmie voor een boottocht op de Waddenzee en garnaalvissen. De zakjes aan boord gekookte verse garnaal werden bij terugkomst op een terras opgepeuzeld of achtergelaten bij het groepje dat nog een extra dag op Texel bleef… en zich ‘s avonds te pletter pelde aan 3 kilo delicatessen 😉

Maandagavond gingen nog drie personen op pad met Patrick De Graaf voor de zonsondergang aan Paal 17. Door de kleinere groep was het nu iets makkelijker werken voor Patrick om de nodige ondersteuning te geven. De ondergaande zon werd ook nu weer voor een stuk geblokkeerd door bewolking, maar we amuseerden ons alsnog met een steeds weer hardnekkig wegspoelend paaltje in de branding.

Ziezo, lang genoeg gezeverd nu, hieronder presenteren we u graag een best of van de resultaten!

1 thought on “Crea was in … Texel

  1. jozef mols
    jozef mols says:

    Prima gedaan Steven. Zowel de foto’s als de tekst geven zin om het ook eens te proberen.
    jos

Geef een reactie:

Scroll Up