Crea fotosalon 1-2-3 maart 2024

Fotoclub CreaOp vrijdag 1 maart vierde Fotoclub Crea uit Wommelgem haar 40-jarig bestaan. Dat werd in de verf gezet tijdens een driedaags fotosalon in het historisch kader van Fort II in haar thuisgemeente. Tal van genodigden, waaronder de burgemeester van Wommelgem Frank Gys en een afvaardiging van het schepencollege waren aanwezig. Ook mocht de club de gelukwensen in ontvangst nemen van afgevaardigden van verscheidene fotoclubs uit gans Vlaanderen.

In zijn openingsrede verwees voorzitter Luc Behaeghel naar de evolutie die de fotografie in al die jaren had gekenmerkt, en naar de wijze waarop de club daarop had ingespeeld. Hij dankte ook alle leden die door hun vrijwillige bijdrage het fotosalon mee hebben opgebouwd en zo bijdroegen aan het welslagen van de tentoonstelling. Schepen van cultuur Ann Theys benadrukte in haar rede dat Fotoclub Crea bij de andere verenigingen uit Wommelgem steeds met respect wordt vernoemd. Ze dankte ook de leden van de club omdat het gemeentebestuur steeds beroep kan doen op de bij de club aangesloten fotografen, wanneer de gemeente dringend fotoreportages nodig heeft i.v.m haar werking of de werking van andere organisaties uit de gemeente.

Op zaterdag en zondag brachten honderden bezoekers – waaronder verscheidene professionele- en amateurfotografen – uit alle uithoeken van Vlaanderen een bezoek aan de fototentoonstelling. Ze stonden in bewondering voor de tentoongestelde werken en voor de wijze waarop deze gepresenteerd werden. Kortom, het werd een happening om niet snel te vergeten.

Nu alle tentoonstellingsmateriaal weer veilig is opgeborgen, kunnen de normale activiteiten weer hervat worden en… wordt het volgende fotosalon, dat in 2025 zal plaatsvinden, voorbereid.

 

5 thoughts on “Crea fotosalon 1-2-3 maart 2024

 1. Marianne Van Leuvenhaege says:

  Om fier op te zijn ! Met vereende krachten kan toch veel bereikt worden. Bedankt aan de fotografen om deze foto’s bij mekaar te verzamelen.

  Beantwoorden
 2. Els Goossens says:

  Het was een PRACHTIG salon, BEDANKT en PROFICIAT iedereen!! 🙂 Jos, bedankt om voor de mooie begeleidende tekst bij deze blog te zorgen 🙂 Chris en Luc B, bedankt dat jullie, als aanvulling op mijn beelden, enkele mooie, leuke beelden hebben ingestuurd voor deze blog 🙂

  Beantwoorden
 3. Paul Vermuyten says:

  Weer eens een HOOGWAARDIG SALON met een OVERVERDIEND 40-jarig club-bestaan. PROFICIAT aan iedereen, als ik doorheen de nog steeds mooie historische gebogen gangen wandelde met al die PRACHTIGE BEELDEN in een steeds grotere variatie en diversiteit waaruit echt wel opmerkelijke technische fotoshop-bewerkingen zaten verwerkt ….. steeg mijn verwondering en bewondering nog meer. De vele uitgekiende beelden en mooie opstellingen waaronder het superleuke historische graan-avontuur van een jong koppeltje met bijhorende grappige inventieve tekst, de iets zwaardere dames op de allerlaatste dwars gelegen opstelling werden technisch zeer kundig verwerkt en trokken echt wel de aandacht, het vogelleven in en rond de nestkasten, de nieuwe verlichtingselementen brengen een rustig en constant heldere belichting doorheen het hele gebeuren, nog zovele andere foto’s schenken nog steeds elkeen de kans in zijn aanvoelen en leefwereld een gigantische variatie als beleving, kortom …. een dik verdiende schouderklop aan alle CREA-leden. Samenwerking met en door iedereen de dagen voor het salon 2024, zijn nog steeds een diepgewortelde kracht van jullie club.

  Beantwoorden
 4. Paul De Keyzer says:

  Het 40ste fotosalon van Fotoclub Crea in de gangen van het Fort van Wommelgem was weer een schot in de roos.
  Deze vakkundig gemaakte fotoreportage van Els, een van onze jongste leden, geeft mooi de uitgelaten sfeer weer, zonder voorbij te gaan aan het verdienstelijke werk van de vele Creanen die van deze 40ste editie een groot feest maakten.

  Beantwoorden

Geef een reactie:

Scroll Up
%d bloggers liken dit: