Armenië (2017)

Een verslag van de Crea clubreis
door Jos Mols


Armenië is niet bepaald de meest voor de hand liggende toeristische bestemming. Je gaat het land dan ook niet terugvinden in de brochures van onze reisagenten. Het is een erg geïsoleerd land: de grens met Turkije is gesloten wegens de Armeense genocide, begaan door de Turken. En de grens met Azerbaijan is gesloten wegens een aanslepend grensconflict. Je kan dus overland enkel Armenië bereiken via Iran.

Maar net daarom is het zo’n boeiend land. Cultuur, religie en gebruiken werden er niet ‘bezoedeld’ door buitenlandse invloeden.  En aangezien Armenië ook nog op het kruispunt lag van vele culturele en religieuze stromingen, zijn er ook aardig wat interessante gebouwen en historische plekken te bezoeken, naast natuurlijk de prachtige natuur.

Voldoende reden om met 12 Creanen de stoute schoenen aan te trekken, en naar Armenië te vliegen waar we werden verwelkomd door een super-vriendelijke en gastvrije bevolking, een heel toffe gids en een overstaanbare maar toch ook erg geschikte chauffeur van ons privé-busje.

Elders op deze website vind je zeker foto’s die we in Armenië maakten, dit is dan ook eerder een beeldverhaal van onze avonturen.

1 thought on “Armenië (2017)

Geef een reactie:

Scroll Up
%d bloggers liken dit: