Farne (2018)

Een verslag van de Crea clubreis
door Jos Mols


De Farne-eilanden voor de oostkust van Engeland, ter hoogte van de grens met Schotland, zijn voor de ‘massatoeristen’ nog onbekend terrein, maar voor natuurfotografen (en dan vooral vogelliefhebbers) zijn ze een waar paradijs.

Zeven jaar geleden organiseerde onze club een eerste maal een reis naar deze bestemming, en in 2018 deden we dat opnieuw om pas toegetreden leden (of leden die de vorige maal geen tijd hadden) de gelegenheid te bieden te fotograferen naar hartelust.


We hadden geluk: een vlakke zee maakte het inschepen en ontschepen op onze bootjes makkelijk en zeven dagen onafgebroken zonnig weer bij temperaturen rond de 25° is op de Farne eilanden eerder nooit gezien.


Op de minuscule rotspunten voor de kust wonen immers tienduizenden vogels die je makkelijk kan benaderen … onder het alziend oog van de rangers. Papegaaiduikers, sternen, alken, aalscholvers en natuurlijk de alomtegenwoordige meeuwen kwamen voor de lens. Op rotsblokken voor de strandjes zonnen de zeehonden, terwijl bruinvissen ronddartelen.


Uiteraard maakten we van de gelegenheid gebruik ook het kasteel van Bamburgh te bezoeken dat dichtbij onze ‘basis’ in Seahouses ligt. En we gingen overnachten op Holy Island (Lindisfarne).Hier vind je nagenoeg geen vogels, maar er staat wel een indrukwekkend fort en ook de ruïnes van de oude abdij zijn bijzonder interessant. 

 


Het reisverslag portfolio:

Geef een reactie:

Scroll Up
%d bloggers liken dit: