Singapore (2018)


Een verslag van de Crea clubreis
door Jos Mols.


De meeste fotografen kennen Singapore omdat ze er een stop-over maakten, op weg naar één of andere superleuke bestemming zoals Myanmar, Laos, Cambodia enz. Maar Singapore is ook een bestemming op zich die een langer verblijf rechtvaardigt. Daarom trok een ploeg Creanen erop uit om die stad-staat eens grondig voor de lens te brengen.


Eerst en vooral is er natuurlijk de fantastische architectuur die de aandacht trekt. Van het oude en alom bekende Raffles Hotel tot het supermoderne Marina Bay Sands Hotel: we moesten er het fijne van weten. In Singapore vind je ook twee van de meest tot de verbeelding sprekende gebouwen ter wereld: een museum in de vorm van de hand van een robot en een concertgebouw in de vorm van een durian. Niet te vergeten natuurlijk de ‘gewone skyline’ die ook al opmerkelijk is. Vroeg naar bed zat er echt niet in.


’s Avonds moesten we natuurlijk de Super Trees bezoeken met zijn klank-en-lichtspel. In het park staan maar liefst 18 handgemaakte bomen met een hoogte die varieert van 25 tot 50 meter. En die worden s’avonds stuk voor stuk belicht in wisselende kleuren. En dan zijn er natuurlijk ook nog de dansende (verlichte) fonteinen nabij de jachthaven. Wie nog later wil opblijven, maakt een wandeling door China Town of de Indische wijk: geuren en kleuren in overvloed.


Natuurliefhebbers waren verbaasd vast te stellen dat, ondanks de overbevolking, Singapore erin geslaagd is een flink stuk natuur te bewaren in de ‘wetlands‘: een nationaal park waar je een flinke verscheidenheid aan dieren tegenkomt. En die zijn al lang mensen gewoon. Het blijkt zelfs dat enkele van de grotere zoogdieren ’s nachts een wandelingetje maken tot in de aula van de Nan Yang University … waar ze betrapt werden door de infrarood bewakingscamera’s.


Gelukkig rijden er in Singapore meer dan 30.000 officiële taxi’s rond, voor een bevolking van minder dan 5,5 miljoen inwoners. Een taxi vinden, is dan ook een koud kunstje, en bovendien zijn ze spotgoedkoop. Je kan dus best je schoenzolen sparen en je energie overhouden voor de fotografie.


Na zes dagen verblijf hadden we al een aardig stukje Singapore gezien … dachten wij. Achteraf bleek dat een reis van een tiental dagen nog beter was geweest om een volledig beeld te krijgen. Enkele moedigen onder de deelnemers die de lange vlucht er voor over hadden, zullen zeker teruggaan om nog eens te genieten van deze overweldigende en fotogenieke stad-staat.


1 thought on “Singapore (2018)

Geef een reactie:

Scroll Up
%d bloggers liken dit: