Een duiktrip op de Malediven

Alidoor Dellafaille portfolio

Een duiktrip op de Malediven plannen in het regenseizoen heeft zijn voor-, maar zeker ook zijn nadelen.  Het is de periode dat het water voedselrijk is, dus er is veel leven; en dat hebben we gemerkt.

Veel plankton zorgt voor minder helder water.  Minder zicht en licht zijn niet de ingrediënten die een OW-fotograaf nodig heeft, maar we trokken onze plan.  Hiervan een kleine beeldsamenvatting.

Sommige beelden zijn spectaculair, zeker als je op een diepte van 15 meter een mantarog met een spanwijdte van 7 meter, een lengte van 4,5 meter en een gewicht van 3 ton over je ziet zweven.  Dan gaat het licht even uit.  Deze dieren zijn goedaardige kolossen en voeden zich met plankton, wat goed te zien is op sommige beelden.  Voor de afwisseling heb ik er mijn duikmaatje in een school vissen en nog wat variatiebeelden aan toegevoegd.

Maar wat het meest bijblijft zijn toch wel de mantaroggen.

Veel kijkplezier.

Alidoor

 

12 thoughts on “Een duiktrip op de Malediven

 1. Paul Decoo says:

  Alidoor als ne vis onder water , zoals altijd speciale mooie beelden , graag had ik de zwart wit omzettingen toch in kleur gezien , experimentje maar ik zie veel liever de kleurenpracht van het onderwater leven .

  Beantwoorden
 2. Brigitte 't Sijen says:

  Supermooie beelden. Zo diep en toch zo licht. Gij kunt echt toveren met de flitsjes !

  Beantwoorden
 3. Chris Luyckx says:

  Een kijkje onder water , dat voor veel mensen een onbekende of weinig gekende wereld is , in kleur zou het zeker ook wel mooi geweest zijn ?

  Beantwoorden
 4. van leuvenhaege marianne says:

  Een hele opgave om in zulke omstandigheden toch nog knappe beelden te voorschijn te toveren ! Zwart-wit komt hier en daar toch sterk over. Mooi om te zien.

  Beantwoorden
 5. Els Goossens says:

  Knappe beelden, Alidoor! 🙂 De zwart-wit beelden zijn gedurfd, en sommige werken echt wel vind ik; toch zou ik ze ook graag eens in kleur(enpracht) zien 🙂

  Beantwoorden
  1. Alidoor Dellafaille says:

   Bedankt voor je berichtje, maar in kleur is het niet om aan te zien. Teveel plankton in het water

   Beantwoorden

Geef een reactie:

Scroll Up
%d bloggers liken dit: