OMAN EN QATAR

Arabische Sprookjes
februari 2020

 

(de exacte vertrekdatum wordt vastgelegd in functie van de agenda van de deelnemers, maar hoe dan ook is februari de beste reisperiode)

Qatar skyline

Dag 1

WOENSDAG: Vertrek vanuit Brussel met rechtstreekse lijnvlucht van Qatar Airways naar Doha, de hoofdstad van Qatar. Vertrek om 08.55 uur, aankomst in Doha om 16.10 uur. Transfert naar het hotel.

Dag 2

DONDERDAG: We beginnen onze dag met een stevig ontbijt en bezoeken daarna eerst het Museum of Islamic Art: een pareltje van moderne architectuur. Vervolgens rijden we naar de Villagio Shopping Mall: een buitennissig shopping centrum waar alle winkels copies zijn van Venetiaanse huizen, waar je per gondel van de ene winkel naar de andere vaart, en waar op het plafond wolkjes worden geprojecteerd. Je kan hier de lunch gebruiken. Van de Shopping Mall rijden we naar de unieke souq van Doha die volledig gerestaureerd werd in zijn staat van de 18e eeuw. We sluiten de avond af in het zakendistrict van Doha waar we avondopnamen maken van de verlichte architectuur.

Dag 3

VRIJDAG: Vrije voormiddag. In de namiddag rijden we naar het zakendistrict om architectuurfoto’s te maken bij daglicht. Vervolgens gaan we terug naar de souq om avondfoto’s te maken.

Dag 4

ZATERDAG: Vrije voormiddag. In de namiddag transfert naar de luchthaven voor onze vlucht naar Muscat in Oman. We vliegen met een lijnvlucht van Qatar Airways, Vertrek om 16.45 uur, aankomst in Muscat om 19.45 uur. Transfert naar het hotel.

Museum of Islamic Art in Qatar

Dag 5

ZONDAG: We bezoeken vandaag de Sultan Qaboos Moskee, de grootste van Oman waar ook het grootste tapijt ter wereld ligt, dat maar liefst 21 ton weegt. In de grote kroonluchten zitten 1200 lampen. Daarna gaan we naar de oude stad met zijn stadspoorten, om onze dag af te sluiten in
de souq van Muttrah. Overnachting in ons hotel in Muscat.

Museum of Islamic Art in Qatar

Dag 6

MAANDAG: Vandaag rijden we naar Rustaq waar we het prachtige fort bezoeken met zijn verbluffende interieur. Vervolgens gaan we naar Nakhl, een typisch Omaans dorp op 127 km van Muscat. Nakhl ligt aan de voet van een gebergte nabij een grote waterbron, waar grote dadelpalm plantages zijn aangelegd. Wanneer we Nakhl naderen,zien we reeds het Fort liggen op een heuvel. We bezoeken het fort dat dateert uit Pre-Islamietische tijden, en later werd uitgebouwd onder de Al Ya’ruba en Al Bu Sayeri dynastieën. Na een bezoek aan het fort gaan we naar de Al Thowarah Hot Springs en bezoeken we het dorpje Nakhl. Retour naar ons hotel voor overnachting.

Nakhl in Oman

Dag 7

DINSDAG Transfert naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht met Oman Air naar Salalah, de hoofdstad van de provincie Dhofar. Vertrek 14.50 uur, aankomst 16.35 uur. Transfert naar ons hotel.

Birkat Al Mauz, Oman

Dag 8

WOENSDAG Vandaag rijden we langs de Royal Farm en Marmura Palace naar Taqa. We bezoeken er het kasteel Iets ten Oosten van Taqa ligt Sumhurum (Khor Rori), Khor Rori is de grootste natuurlijke haven van Oman. Het paleis van de legendarische Koningin van Sheba zou hier
gestaan hebben. Uit Khor Rori wordt ook wierook geëxporteerd. We bezoekern de ruines van Khor Rori en Al Baleed en vervolgen dan onze trip naar Mirbat, bekend om de slavenhandel en handel in Arabische volbloeden. We bezoeken de 14de eeuwse moskee, en gaan vervolgens naar het Kasteel
van Mirbat. We bezoeken ook de oude handelshuizen. Op de terugweg rijden we door de regio van de Jabalis met hun kamelen en hun veestapels. Aan de voet van de Sara Mountains bezoeken we nog even de natuurlijke bron van Ain Razat in een prachtig park.

Dag 9

DONDERDAG : Vrije dag in Salalah. Optionele excursie van een halve dag naar de westkant van Dhofar. Via de weg naar Yemen rijden we naar de baai van Mughsail met zijn lagune en 8 km zandstrand. Na een korte stop rijden we verder door het gebergte en de prachtige vegetatie.
Optionele lunch in het vissersdorpje Dhalkut. Retour naar Salalah.

Al Baleed archeologische site, Dhofar, Oman

’s Avonds transfert naar het vliegveld voor een binnenlandse vlucht naar Muscat, vertrek 16.55 uur,
aankomst om 19.45 uur. Transfert naar ons hotel.

Dag 10

VRIJDAG : In de vroege morgen rijden we naar Nizwa (150 km). We bezoeken er eerst de souq en de veemarkt waar geiten en kamelen worden verkocht. Darna bezoeken we het fort van Nizwa, van waar je prachtige panorama’s kan bewonderen over het gebergte en de nabijgelegen
dorpen. Het fort getuigt van de architectuur van de Al Yaruba dynastie en dateert uit de 17de eeuw. Het was een militair bolwerk om de handelsroutes te beschermen.

Vervolgens rijden we via Al Hamra (oud dorp met traditionele huizen en een oud falaj irigatiesysteem) naar Misfath al Abreen: een pittoresk dorpje op een stijle heuvel aan de voet van de Jebel Shams. We blijven minstens anderhalf uur in het dorp voor foto-opnamen. Vervolgens zoeken we ons hotel op aan de voet van het gebergte.

Dag 11

ZATERDAG: Na het ontbijt rijden we naar Birkat Al Mouz. Dit schitterende maar verlaten dorp ligt aan de voet van aan de ene zijde een bergflank en aan de andere zijde woestijn. Rondom het dorp staan palmbomen in de oase. We blijven hier een halve dag om foto-opnamen te maken. Daarna retour naar Muscat en ons hotel.

Dag 12

ZONDAG: Vrije dag in Muscat. ’s Avonds transfert naar de luchthaven, vertrek om 23.25 uur met lijnvlucht van Qatar Airways naar Doha, aankomst om 00.10 uur. Doorverbinding met Qatar Airways naar Brussel, vertrek om 01.40 uur.

DAG 13

Aankomst in Brussel om 7.30 uur

PRAKTISCH

BAGAGE

Tijdens onze korte verplaatsingen in Oman kan de overtollige bagage worden achtergelaten, omdat we voor ons gans verblijf beschikken over een reserve kamer. Zo kan je tijdens onze lokale verplaatsingen enkel met een klein valiesje voor één dag en je fotogerief reizen. (Wie dat wenst, kan natuurlijk al zijn bagage meenemen tijdens de verplaatsingen)

FOTOGRAFIE

Fotograferen is geen probleem zolang bepaalde regels in acht worden genomen. Militairen en politie, gebouwen van militairen of politie mogen niet gefotografeerd worden. Hou er rekening mee dat Omani’s niet gewoon zijn om, buiten familieverband, door vreemden gefotografeerd te worden. Mannen mogen wel gefotografeerd worden maar het is beleefd eerst hun toestemming te vragen. Het fotograferen van dames is een ander probleem. In principe is het onbeleefd, maar een aantal dames zullen niet weigeren, en er is natuurlijk nog altijd de telelens.

KLEDING

Heren zullen er op letten dat bij bezoek aan een moskee shorts of hemden met korte mouwen verboden zijn. Voor de dames geldt dat zij bij zulke bezoeken een hoofddoekje moeten dragen en lange losse broeken of lange rokken (kniebedekkend) moeten dragen, en blouses met lange
mouwen en zonder grote halsuitsnijding.

KLIMAAT

De gemiddelde dagtemperatuur in februari/maart bedraagt 24 tot 28 graden celcius. Het is er dan ook droog. De nachttemperatuur schommelt rond de 12 graden. In Dhofar is het enkele graden frisser, zowel de dag als de nacht.

REISFORMALITEITEN

Voor Qatar wordt het gratis visum verstrekt bij aankomst op de luchthaven van Doha. Voor het Sultanaat Oman moet een visum worden aangevraagd. Stempels van Israel in je paspoort zijn niet toegelaten. We zullen de visa aanvragen maximaal 1 maand voor vertrek. De aanvraag
gebeurt electronisch. Kostprijs is 64 euro (niet inbegrepen) Het paspoort moet nog geldig zijn gedurende 6 maanden na terugkeer uit Qatar.
Er zijn geen inentingen vereist, tenzij U komt uit een met gele koorts besmet gebied.

TIJDZONE

Het is tijdens ons zomeruur 2 uur later in Oman, tijdens ons winteruur bedraagt het tijdsverschil 3 uur.

ELECTRICITEIT

220/240 Volt met Britse driepootstekker

PRIJS

2.750 euro per persoon op basis van 10 deelnemers
Inclusief
 alle overnachtingen in 4sterren hotels (behalve in Nizwa – eenvoudig hotel) in tweepersoonskamer
 alle transferten
 alle ontbijten
 alle excursies inclusief inkomgelden, fooi chauffeur en gids
 vervoer met airco minibus en/of 4×4
 alle internationale en binnenlandse vluchten, inclusef luchthavenbelasting en taksen zoals bekend op 15 oktober 2018.
Niet inbegrepen
 lunch en avondmaal (reken op ongeveer 15 euro per lunch tijdens de uitstappen)
 optionele excursie, vermeld in het programmaBetalingsvoorwaarden :
 750 euro bij inschrijving
 500 euro ten laatste op 1 juni 2019
 saldo (1500 euro) twee maanden voor vertrek
Annulatiekosten
 Annulatie tot 1 juli 2019 is gratis, het voorschot wordt volledig terugbetaald
 Annulatie tussen 1 juli 2019 en 1 september 2019: 800 euro kosten
 Annulatie na 1 september: volledige reissom is verloren (je kan dus best een annulatieverzekering afsluiten.)

Geef een reactie:

Scroll Up
%d bloggers liken dit: