The Wall.

Yves Van Doninck portfolio

Het gebruik van de muren van woningen en gebouwen als drager van menselijke expressie is van alle tijden. Reeds in de grotten van de prehistorische holbewoners werden de muren gesierd met afbeeldingen van jachttaferelen. De Egyptenaren sierden hun tempels, praalgraven en piramiden met hiërogliefen, de Romeinen en Grieken deden niet anders en de fresco’s, muur,- en plafondschilderingen dragen bij tot de pracht van kerken en religieuze gebouwen.
De ruwe lelijkheid van graffiti Tags staat in schril contrast met de soms prachtige muurschilderingen die tegenwoordig vaak de koele kilte van beton en stenen muren van huizen en industriële gebouwen opluisteren.
Lowbrow, of lowbrow-kunst” is een ondergrondse beweging voor beeldende kunst die eind jaren zestig ontstond in de omgeving van Los Angeles, Californië. Het is een populistische kunstbeweging met haar culturele wortels in underground comix, punkmuziek, tiki-cultuur, graffiti en hot-rod-culturen van de straat”.

Ik hoop dat ik door het opmerken en vastleggen van deze beelden, met deze bescheiden bijdrage, jullie bewondering mag opwekken voor de gave van deze -vaak onbekende- kunstenaars.  Kunstenaars die kille, grauwe muren omtoverden in kleurrijke sprekende kunsttafereeltjes.
Een ode aan de streetart!

9 thoughts on “The Wall.

 1. Marianne Van Leuvenhaege says:

  Dit concept van Street-Art is inderdaad boeiend om naar te kijken. Mooie verzameling van kleurrijke schilderingen.

  Beantwoorden
 2. alidoor says:

  Ode aan de kunstenaars die dit mogelijk maakten. Aan ons fotografen om het op een hoger peil te tillen.

  Beantwoorden
 3. Patrick Cornelis says:

  k wil graag mijn waardering uitspreken voor de prachtige foto’s die je hebt gedeeld in je blog. Jouw lens heeft de gave van onbekende kunstenaars vastgelegd, die grauwe muren hebben omgetoverd tot ware kunstwerken. Het is bewonderenswaardig hoe je hun creativiteit en expressie hebt vastgelegd.

  Streetart is een vorm van kunst die vaak over het hoofd wordt gezien, maar jouw foto’s brengen het tot leven. Je hebt de schoonheid van ogenschijnlijk minder voor de hand liggende onderwerpen vastgelegd, en ik heb echt genoten van de beelden die je hebt gedeeld. De kleuren, de details en de emotie die je hebt vastgelegd, zijn indrukwekkend.

  Namens alle liefhebbers van streetart wil ik je bedanken voor het delen van deze kunstwerken. Jouw werk is een eerbetoon aan de creativiteit en de kracht van de menselijke geest. Ga zo door!

  Beantwoorden
 4. Els Goossens says:

  Je hebt deze prachtige kunsttaferelen heel kleurrijk en met respect in beeld gebracht, Yves, mooie reeks 🙂

  Beantwoorden
 5. Brigitte 't Sijen says:

  Superknappe weergave van deze superknappe kunstwerken. Exotisch en kleurrijk !

  Beantwoorden

Geef een reactie:

Scroll Up
%d bloggers liken dit: